• Начало »
  • Новини »
  • На абитуриентски бал с абитуриентска, официална или бална рокля #1

На абитуриентски бал с абитуриентска, официална или бална рокля #1

На абитуриентски бал с абитуриентска, официална или бална рокля #1

Не сте ли се питали защо трябва да бъда с бален тоалет на абитуриентския си бал? Както може би сами сте прочели, защото думата бал задължава дамите да се съобразят с идеята за този дрес код. Реално погледнато обаче няма нищо задължително, когато става въпрос за вашето толкова специално събитие. В случая ще се огранича до това да ви посъветвам и дам своята гледна точка по тази вълнуваща всяка година хиляди абитуриентки, тема и СЪБИТИЕ. Подготовката по абитуриентския бал си е СЪБИТИЕ с главни букви, както и да го погледнете.  

 

Балът преди всичко е чувство и себеусещане в една различна и неприсъща кожа, един различен приказен свят, който се случва на всяка дама веднъж в живота. Очаква се, че специалните чувства и вълнения, които ще изпитате в този ден ще са също толкова специални и бутикови, до толкова, че ще ги помните цял живот. Именно затова е хубаво и да се видите, веднъж в живота си, като принцесата от приказките, като дамата на много изискан тематичен коктейл, често лансиран сюжет от холивудски филм. Замислете се обаче, колко пъти животът ще ви предостави тази възможност да сте облечена по този начин, без някой злобничко и с надсмешка зад гърба ви да подметне – "тази девойка е дошла с официалната си роклята от абитуриентския бал". Дано не го чуете, защото най-вероятно ще скапе настроението ви за цялата вечер.

 

 

Точно това събитие ви дава възможността за първи път в живота си да покажете на света своята версия и интерпретация на Пепеляшка. Ако вие бяхте Пепеляшка, как щяхте да изглеждате? Да не говорим, че действително имате голямата свобода в избора на платове, кройки, цветове и какво ли още не, и това ще бъде в реда на нормалното без никой да ви съди. Това е вашият първи ден, в който ще запознаете света със своята личност и остава за цял живот. Официалната рокля ще остави всички ваши близки и познати без думи, онемели от приятната изненада на вашата коренна промяна – та те не са ви виждали никога под светлината на блясъка! За родителите си сте били малкото момиченце, за приятеля си хубавото гадже, но изведнъж ставате зрялата дама и готината мадама. Да, не се страхувайте да бъдете под блясъка на прожекторите и да приемате купищата комплименти, с които ще ви засипят, бъдете звездата и главната героиня от филмите, това е вашия ден и сега ви е паднало. 

 

За тези от вас, които смятат, че греша – да, всички вие сте прави, защото другото важно събитие в живота на една жена е сватбата и нейната булчинска рокля, но тук имаме ограниченията в цвета и това е тема на друг разговор. Други пък от вас ще предпочетат новия тренд да се ходи на бала с българска народна носия, но освен ако не отивате да празнувате на фестивала в Жеравна, това не е оправдано. Не, че съм против българското културно наследство и родови корен, но какво общо имат светските балове с него. Бъдете колекционери на бутикови чувства, светоусещания и емоции. Винаги може да се облечете с носия и да посетите тематичните фестивали организирани в цялата страна - ежегодно, но бала е веднъж, а след това втора серия няма. Вие решавате, но се замислете за миг. Няма как да подминем и онези от вас, които ще предпочетат да отидат една идея по-малко официлани на своя бал за да може със спестените пари да се включат купом в някоя благородна кауза и инициатива. Е тук какво да кажа, можем само да се възхитим на тази саможертва и да аплодираме бурно всеки един от участниците в каузата, защото това е прекрасно и ние сме с вас (наистина го мисля и чувствам). Тук това отваря въпроса за цената на официалните тоалети, но ще обърна по-голямо внимание в някои от следващите ми публикации.

 

В заключение ще кажа следното: винаги изборът е бил ваш и никога няма да ви го отнема, защото не е справедливо, а и аз вече преминах през своя бал, който никога няма да забравя. Вълнението от първия път е като вълнението от първият път. Не може да се опише това чувство, защото ще бъде ограбено. Трябва да се усети и трябва да се изживее – не се страхувайте да се гмурнете в него и то надълбоко. Много пъти ми се е искало да върна времето назад и отново да присъствам на своя бал, но не за да променя облеклото си, а за да се порадвам отново на емоцията и ако може да я удължа. Дори има моменти, които си плачат за бутона "пауза". GUCHARDI е усещане, което искам да споделя с всеки от вас, без значение избора, който ще направите. Това е вашият избор и това, което има значение е вашият специален момент – за първи път в живота ще покажете себе си под светлините на прожекторите. Насладете му се максимално и не позволявайте на никой да ви съсипе вечерта – след бала може да му съсипете живота ;)

 

Искрено ваш GUCHARDI

Всеки може да си позволи да си закупи бутикова рокля от нас, ушита специално по неговите размери, но не всеки притежава културата, за да му се обърне нужното време и внимание.

прочети още

Ще кажете, че бутиците фаворизират абитуриентките, но каква е истината?

прочети още

ул. "Воденска" №1 гр. Асеновград

прочети още